nieuws

PepsiCo ziet omzet dalen naar 15,4 miljard dollar

Bedrijfsvoering 9

De Amerikaanse producent van onder meer frisdrank en snacks, PepsiCo, heeft in het afgelopen kwartaal een lagere omzet behaald. Dat gebeurde onder druk van negatieve wisselkoerseffecten door de sterkere dollar en door het vertrek van het bedrijf uit Venezuela.

PepsiCo ziet omzet dalen naar 15,4 miljard dollar

De omzet van PepsiCo zakte in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar met 3,3 procent naar 15,4 miljard dollar in vergelijking met een jaar eerder. Als wisselkoerseffecten en de exit uit Venezuela niet mee worden gerekend zou de omzet juist met 3,3 procent zijn gestegen.

De nettowinst ging licht omhoog tot 2 miljard dollar, geholpen door kostenbesparingen. PepsiCo stelde zijn winstverwachting voor het gehele jaar naar boven bij.

Reageer op dit artikel