nieuws

McDonald’s voor Harderwijk

Bedrijfsvoering 9

In Harderwijk gaat dit najaar een nieuwe vestiging van McDonald’s open. Deze McDonald’s wordt zo’n 600 vierkante meter gorot en krijgt 170 zitplaatsen en een McCafé. Anke Gerrits gaat de zaak als franchisenemer runnen.

McDonald’s voor Harderwijk

‘We zijn erg blij dat we in Harderwijk kunnen starten met de bouw van een nieuw McDonald’s restaurant’, zegt Bas Klaassen, Director Development van McDonald’s Nederland. McDonald’s is al jaren het grootste horecabedrijf van Nederland, gevolgd door Van der Valk. 

‘Doordat de gemeente Harderwijk en de regio tal van toeristische trekpleisters kent, hebben we geen moment getwijfeld toen de gelegenheid zich voor deed om op deze locatie een restaurant te openen. Als het gehele bouwproces volgens planning verloopt, kunnen we dit nieuwe restaurant in het najaar openen.’ De mac komt aan de Flevoweg op het terrein van discotheek de Harder.

Het hamburgerrestaurant wordt ook uitgerust met McCafé, inmiddels een succesvol concept, toegepast in meerdere filialen. In het McCafé kunnen gasten bij een speciale koffiecounter kiezen uit verschillende nieuwe koffievariaties en een uitgebreid assortiment aan lekkernijen voor bij de koffie.

Het nieuwe pand krijgt zuinige installaties met warmteterugwinning en warmtepompen,  LED-verlichting in het hele restaurant en watervrije urinoirs.

De komst van het nieuwe McDonald’s restaurant biedt inwoners van de gemeente Harderwijk zo’n honderd nieuwe arbeidsplaatsen.

Reageer op dit artikel