nieuws

Pokémon Go lokaas voor cafetaria’s

Bedrijfsvoering 7

Het populaire smartphone-spel Pokémon Go wordt door ijssalons en cafetariahouders gebruikt als lokvoer.

Pokémon Go lokaas voor cafetaria’s
© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)6-53703449 Onderwerp : lo sole pokomon ijs opdr 1997 (foto Bert Jansen) Fotograaf : Bert Jansen Datum : 01-08-2016 Categorie : @2@ Trefwoorden : vakmedianet opdr 1991

Pokémon Go is ongekend populair. Ruim 1 miljoen Nederlanders spelen de smartphone- game dagelijks en gaan buitenshuis aan de wandel op zoek naar digitale wezentjes. IJssalons en cafetariahouders gebruiken Pokémon Go als lokvoer.

Roeleke Kramer, eigenaar van Gelateria Geletti aan het Willemsplein in Arnhem verkoopt Pokémonijs. Geel van kleur, net als Pikachu. De smaak neigt naar banaan. ‘Het verkoop loopt uitstekend’, vertelt Kramer. ‘Bezoekers zijn verrast en moeten er om lachen. Vooral kinderen nemen een Pokémon ijsje. Dat gaat wel ten koste van het smurfenijs ja.’

Pokémonijs

Joep Minten en Inge Groenewegen van IJssalon Lo Solé in Sevenum draaien Pokémonsorbetijs: een combinatie van de smaken mango en banaan. Daaraan koppelden zij een actie, die zij op Facebook postten. Op vertoon van de app konden bezoekers een gratis bolletje Pokémonijs proeven. Pascal Pelkman van Cafetaria Foodmaster in Middelburg heeft geluk met een Pokéstop voor de deur. Pokémon Go-spelers komen vanzelf zijn kant op, omdat ze voorwerpen kunnen scoren. Spelers die bij hem voor de deur een Pokémon hebben gevangen, krijgen een gratis softijsje.

Reageer op dit artikel