nieuws

Burger King vaart wel bij nieuwe snacks

Bedrijfsvoering 11

De introductie van nieuwe snacks heeft Burger King ook afgelopen maanden aan meer klandizie geholpen. Dat maakte moederbedrijf Restaurant Brands International (RBI) donderdag bekend.

Burger King vaart wel bij nieuwe snacks
Flickr: sirwiseowl

Burger King zag de met vorig jaar vergelijkbare verkopen vorig kwartaal wereldwijd met bijna 6 procent oplopen. Om stevige concurrentie in het fastfoodsegment het hoofd te bieden komt de keten met veel nieuwe snacks en maaltijdaanbiedingen. Zo zijn recent in de VS een gefrituurde variant op ‘macaroni and cheese’, nieuwe burrito’s en kipfrietjes geïntroduceerd.

Winst

Samen met koffieketen Tim Hortons bezorgde Burger King moederbedrijf RBI in het tweede kwartaal een nettowinst van 90 miljoen dollar, tegen 11 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet van het concern stabiliseerde op 1 miljard dollar. Daarbij worden de opbrengsten van restaurants die door franchisenemers worden geëxploiteerd niet volledig meegeteld.

Reageer op dit artikel