nieuws

Almelo: proef met 24 uurs opening voor fastfood

Bedrijfsvoering 7

Burgemeester en Wethouders van Almelo hebben hun toestemming verleend voor een proef waarbij fastfood- en afhaalrestaurants 24 uur per etmaal open mogen zijn.

Almelo: proef met 24 uurs opening voor fastfood

Horecabedrijven die alcoholische dranken verkopen zijn uitgesloten van deelname. Tevens is de proef uitsluitend bedoeld voor horecabedrijven die zich hoofdzakelijk richten op het serveren van (snelle) gerechten. De pilot loopt tot en met 31 juli 2017 waarna de gemeente gaat evalueren. Dit meldt De Tubantia. 

Volgens burgemeester en wethouders is er bij een bepaalde categorie horecabedrijven in de gemeente behoefte ontstaan om 24 uur per etmaal geopend te kunnen zijn. Het betreft dan met name afhaalrestaurants en fastfoodzaken. Het is een landelijke ontwikkeling waar Almelo op wil inspelen door een pilot te beginnen.

Fastfoodzaak McDonald’s op de Woonboulevard is de eerste die op vrijdag en zaterdag 24 uur is geopend. Onlangs sloot de vestiging van McDonald’s in het centrum voorgoed de deuren in verband met de vernieuwing van de binnenstad. Ondernemer Harold Asbroek: ‘Daar waren we in het weekeinde ook al tot vier uur ’s ochtends open voor het uitgaanspubliek, dus voor ons betekent het drie uur extra open, want om 7.00 uur kunnen klanten hier alweer terecht voor het ontbijt.’

Reageer op dit artikel