nieuws

McDonald’s wint geschil over handelsnaam

Bedrijfsvoering 0

Hamburgerketen McDonald’s heeft een geschil over de handelsnaam Maccoffee gewonnen bij de op één na hoogste rechtbank van de Europese Unie.

McDonald’s wint geschil over handelsnaam
McDonald's nummer 1 in van Grootste bedrijven 2012.

Future Enterprises uit Singapore had in 2008 een aanvraag ingediend om de naam Maccoffee te registreren voor levensmiddelen en dranken. Twee jaar later werd deze claim in Spanje geaccepteerd door het daar gevestigde European Union Intellectual Property Office.

Handelsnaam ongeldig verklaren

McDonald’s wilde deze handelsnaam terstond ongeldig laten verklaren. De hamburgerketen baseert zich daarbij op het door henzelf geregistreerde trademark met daarin alle voorvoegsels met de term Mc en Mac. De hamburgerketen heeft daarin nu gelijk gekregen van de rechter.

Reageer op dit artikel