nieuws

Naast burgers laat McDonald’s ook McFlurry zelf samenstellen

Bedrijfsvoering 203

McDonald’s start  in al haar restaurants in Nederland met My McFlurry, waarbij gasten zelf mogen bepalen welke topping en saus zij willen combineren in hun McFlurry. Er zijn zestien smaakcombinaties mogelijk. Vorig jaar verkocht McDonald’s bijna 13 miljoen McFlurry’s.

Naast burgers laat McDonald’s ook McFlurry zelf samenstellen

Na de introductie van het zelf samenstellen van burgers eind 2015, waarbij gasten aan hun burger zelf ingrediënten kunnen toevoegen en de recente pilot met de Salad Bar, waarbij gasten zelf hun salade kunnen samen stellen, is My McFlurry de volgende stap in het personaliseren van producten van McDonald’s.

Gast kiest zelf

‘Nederlandse consumenten willen steeds vaker genieten van producten die afgestemd zijn op hun eigen smaak en voorkeur. Sinds vorig jaar spelen we daar op in met het zelf samenstellen van burgers, waarbij gasten ingrediënten kunnen toevoegen aan populaire burgers, zoals de Quarter Pounder, McChicken, Filet-O-Fish en McKroket.’

‘Recent zijn wij in Hoorn en Amsterdam zuidoost gestart met de Salad Bar, waarbij gasten zelf hun salade kunnen samen stellen. Beide concepten zijn succesvol en geliefd onder gasten. Met My McFlurry breiden we de personalisatie van onze producten uit naar een andere publieksfavoriet: de McFlurry’, zegt Erwin Dito, directeur Marketing, Communicatie en Business Insights van McDonald’s Nederland.

My McFlurry biedt gasten de mogelijkheid om te kiezen uit één topping en één saus waarmee zij hun eigen McFlurry kunnen creëren. Er kan gevarieerd worden met vier toppings: M&M Pinda, Oreo, Cornetto en Caramel Fudge en drie sauzen: Chocolade, Caramel of Aardbei of geen saus. Hierdoor zijn er in totaal 16 smaakcombinaties mogelijk.

In de zomer worden er gemiddeld 2829 McFlurry’s per uur verkocht. In de winter gemiddeld 1390 per uur. Iets meer dan de helft (53%) van alle McFlurry’s wordt op vrijdag, zaterdag en zondag verkocht.  Twee derde (66%) van de McFlurry’s wordt in de avond besteld.

De McFlurry M&M, Kitkat en Stroopwafel vormen de top 3 van meest geliefde smaken in 2015.

 

Reageer op dit artikel