nieuws

Subway opent drive-thru via crowdfunding

Bedrijfsvoering 4

Samen met online financieringsplatform Capital Circle zal Subway Nederland een nieuwe drive-thru openen in Wormerveer, de derde in Nederland. 

Subway opent drive-thru via crowdfunding

De Amerikaanse fastfoodketen Subway bestaat al sinds 1965 en telt meer dan 44.000 vestigingen in 112 landen, waarvan meer dan 175 franchisevestigingen in Nederland. Ons land telt echter nog maar twee drive-thru’s. De nieuwe vestiging in het retailpark Noorderveld I te Wormerveer wordt de derde.

40 jaar ervaring
De ondernemers die het filiaal zullen runnen, hebben al 40 jaar ervaring op de teller staan. De drie ondernemers zijn reeds dertien jaar betrokken bij de ontwikkeling van Subway in Nederland en daarmee zeer ervaren. Justin Goes is directeur Subway Europa, en broers Maikel en Bart Mienis zijn als development agent van Subway verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de Subway-formule in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht. Daarnaast exploiteren zij een succesvolle Subway-vestiging in Alkmaar. Ook hebben zij tot 2012 een succesvolle locatie gerund in Amsterdam, die inmiddels is verkocht. Gedrieën exploiteren de ondernemers sinds 2014 ook een succesvolle Subway-locatie in Amsterdam.

8% rente
Om de vestiging te financieren werkt Subway Nederland samen met online financieringsplatform Capital Circle, dat eerder al Jamin-winkels met veel succes financierde en al voor 65% een ander Subway-filiaal financierde. Het filiaal gaat via crowdfunding op zoek naar 245.000 euro. De looptijd van de lening bedraagt 60 maanden – 5 jaar – tegen een rente van 8%.

Reageer op dit artikel