nieuws

Film ‘The Founder’ over McDonald’s dit jaar in bioscoop

Bedrijfsvoering 166

Met ‘The Founder’, gaat dit jaar een film in première over Ray Kroc, de grote man achter de opkomst van ’s werelds grootste fastfoodketen McDonald’s. Michael Keaton neemt de hoofdrol voor z’n rekening.

Film ‘The Founder’ over McDonald’s dit jaar in bioscoop

Kroc is niet, zoals de titel doet vermoeden, de oprichter van McDonalds. Wel is de Amerikaanse zakenman verantwoordelijk voor de groei en de expansie van de fastfoodketen.

McDonald’s voor een prikkie

Kroc is een verkoper die in de jaren ’50 de broers Mac en Dick McDonald ontmoet. Hij raakt onder de indruk van hun concept en manoeuvreert zich in het bedrijf en weet het voor het luttele bedrag van $2,7 miljoen te kopen om het vervolgens uit te bouwen tot een wereldwijd imperium. De film gaat eind dit jaar in Amerika in première. Wanneer The Founder in de Nederlandse bioscopen draait is nog niet bekend.

Reageer op dit artikel