nieuws

Omzet McDonald’s ruim 3% in de plus

Bedrijfsvoering 0

McDonald’s Nederland kijkt tevreden terug op het boekjaar 2015. De omzet steeg met ruim 3% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het concern vandaag openbaar maakte.

Omzet McDonald’s ruim 3% in de plus

Het aantal gasten groeide vorig jaar met bijna 2% ten opzichte van 2014. CEO Manu Steijaert denkt dat de groei te danken is aan de ruimere openingstijden. Steeds meer filialen doen al vanaf 07.00 uur de deuren open voor ontbijters.

Nieuwe producten

Ook de introductie van nieuwe producten droeg bij aan de omzetgroei. Vooral in het laatste kwartaal gingen de zaken goed. De omzet steeg in 2015 met 3,4 procent tot een totaalbedrag van 673,8 miljoen euro.

Topman Steijaert van McDonald’s Nederland rekent voor 2016 op een verdere omzetgroei. Nederland doet het voor de hamburgereus als groeimarkt goed. Steijaert noemt Nederland als één van de vijftien meest winstgevende markten van het internationale concern.

Vernieuwing

McDonald’s focust zich in Nederland dit jaar op verdere vernieuwing en modernisering van zijn restaurants. De proef waarbij gasten hun eigen burger kunnen samenstellen krijgt dit jaar een vervolg. Ook het aantal restaurants blijft stijgen.

McDonald’s kent in Nederland 246 filialen met werk voor ongeveer 17.000 medewerkers.

In deze ANP-video licht de Nederlandse McDonald’s CEO de resultaten toe.

(Bron: ANP)

Reageer op dit artikel