nieuws

Domino’s onthult plannen voor zelfrijdende bezorgrobot

Bedrijfsvoering

Pizzaketen Domino’s heeft vrijdag haar plannen voor een bezorgrobot onthult. Domino’s zegt samen te werken met toezichthouders en ontwikkelaars om dit voor elkaar te krijgen. De verwachting is dat het zelfrijdende voertuig met pizza’s, genaamd DRU, voor de zomer de eerste testritten in Nederland gaat maken.

Domino’s onthult plannen voor zelfrijdende bezorgrobot
De DRU van Domino's

De DRU is een voertuig met 4 wielen en bevat compartimenten om de bestelling van de klant warm te houden en het drinken of ijs gekoeld, terwijl het met een veilige snelheid over het trottoir rijdt van de winkel naar de voordeur van de klant. De bezorgrobot is op dit moment in staat om zelf te navigeren van het restaurant naar de bestemming door zelf de beste route te kiezen. De sensoren op de DRU stellen hem in staat obstakels te herkennen en vermijden.

Wetgeving

Domino’s werkt samen met het RDW en andere partners wereldwijd om er voor te zorgen dat de DRU voldoet aan relevante regel- en wetgeving gedurende de test periode. Groeps-CEO Domino’s en Managing Director, Don Meij geeft aan dat autonome voertuigen nieuwe mogelijkheden bieden en een impuls creëren voor nog meer innovatie van Domino’s wereldwijd en in Nederland.

Eerste pizzabezorging

CEO Nederland & België,  André ten Wolde. ‘Dit prototype is slechts de eerste stap in onze ontwikkeling en we zullen doorgaan met een reeks innovaties die allen ten doel hebben om het thuis laten bezorgen van pizza’s te revolutioneren.’ Domino’s laat weten dat DRU, die wordt aangedreven door technologie van het Australische bedrijf Marathon Robotics, al ingezet is bij een aantal leveringen van pizza’s in een beperkt aantal gebieden, nu nog alleen in Australië.

Reageer op dit artikel