nieuws

McDonald’s: ‘Wakker Dier schetst vertekend beeld’

Bedrijfsvoering

McDonald’s zegt donderdag in een reactie op de campagne van Wakker Dier dat die een ernstig vertekend beeld schetst over hun kip . ‘Ieder kipproduct van McDonald’s voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen, waarbij voedselveiligheid niet ter discussie staat.’

McDonald’s: ‘Wakker Dier schetst vertekend beeld’

McDonald’s zegt kip te gebruiken van vaste en gecertificeerde leveranciers, die tijdens het productieproces met respect en zorg omgaan met de kippen.  ‘Wij zijn open en transparant over onze kipketen. Daarom hebben we Wakker Dier al eerder uitgenodigd om onze kipketen te komen controleren.  Daar zijn zij tot op de dag van vandaag niet op ingegaan.’

McDonald’s  stelt verder dat ze zich inzet voor dierenwelzijn en strengere eisen te hanteren op het gebied van dierenwelzijn dan dat nationale en Europese wetgeving vereist. ‘Het gehele productieproces wordt ook door onafhankelijke gerenommeerde externe auditbureaus gecontroleerd.’ De fastfoodketen zegt op dit moment een pilot te voeren met een leverancier en het Wageningen University & Research centre, waarbij kippen meer daglicht en afleiding krijgen.

De dierenorganisatie begon donderdag een campagne tegen de stukjes kip in de Happy Meal-maaltijden voor kinderen. Die komen van plofkip, zegt Wakker Dier.

 

Reageer op dit artikel