nieuws

Burger King Nederland wisselt van eigenaar

Bedrijfsvoering

Burger King Nederland krijgt een nieuwe eigenaar. De Amsterdamse investeringsmaatschappij Standard Investment koopt de keten van aandeelhouder Citoyen Food Group. Dat werd donderdag bekendgemaakt, zonder het noemen van financiële details.

Burger King Nederland wisselt van eigenaar

Burger King Nederland is eigenaar en franchisenemer van 27 restaurants met in totaal 1400 werknemers. Het gaat onder meer om de Burger King op Schiphol, in omzet naar eigen zeggen de grootste Burger King ter wereld. De overname wordt naar verwachting deze maand afgerond.

Het is de bedoeling dat de bekende fastfoodketen onder de nieuwe eigenaar flink gaat groeien. Nederland telt in totaal nu zestig Burger King-restaurants. Burger King maakt de laatste tijd ook wereldwijd een sterke groei door. Waar de keten in 2009 nog 12.000 restaurants omvatte, was dat in 2014 toegenomen tot bijna 14.500.

Reageer op dit artikel