nieuws

Cafetaria’s minder vaak dupe overvallers

Bedrijfsvoering

Het aantal overvallen in de horeca is de afgelopen jaren sterk gedaald. Dat is ook het geval bij cafetaria’s en fastfood restaurants, maar wel in mindere mate.

Cafetaria’s minder vaak dupe overvallers

Het percentage overvallen ligt daar nog relatief hoog. ‘Mede daarom is het zaak dat er niet wordt bezuinigd op preventie’, deed directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een dringend beroep op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Van der Grinten presenteerde de cijfers en deed zijn uitspraken maandag in Amsterdam.
De voorman van KHN hoopt vurig dat stimuleringsmaatregelen ook volgend jaar een vervolg krijgen en dat de geldkraan niet wordt dichtgedraaid. De subsidieregeling van het Rijk voor een gratis veiligheidsscan was dit jaar een groot succes. Er werd massaal gebruik van gemaakt. Deelnemers kregen 75 procent van de investering tot een maximum van 3.000 euro vergoed.

Bij de foto: KHN-directeur Van der Grinten: ‘Niet bezuinigen op overvalpreventie horeca.’

Reageer op dit artikel