nieuws

McWhopper brengt concurrenten samen

Bedrijfsvoering

Twee van de grootste hamburgerketens uit de Verenigde Staten, Burger King en McDonald’s gaan éénmalig en gedurende exact één dag dezelfde hamburger verkopen: de McWhopper.

McWhopper brengt concurrenten samen

Dat is een kruising tussen de Whopper (De meest verkochte hamburger van Burger King) en de Big Mac (De meest verkochte burger van McDonald’s). Dat meldt de vooraanstaande Amerikaanse krant New York Times.
Het doorgaan van het project hangt af van de reactie van McDonald’s: het concern heeft op het initiatief van haar grootste concurrent en vijand Burger King nog niet gereageerd.

Advertentie, website en film
In de New York Times verscheen eerder deze week volledig onverwacht een paginagrote advertentie voor de McWhopper. Dezelfde advertentie verscheen gelijktijdig in een andere grote Amerikaanse krant, de Chicago Tribune. En er verscheen dit filmpje op You Tube, alsmede een speciale website.
De fusieburger is als alles doorgaat op maandag 21 september 24 uur verkrijgbaar in een nieuw te bouwen pop up-restaurant (restaurant van tijdelijke aard) op een grote parkeerplaats, gelegen precies tussen filialen van beide restaurantketens in Atlanta.

Dag van de Vrede
De McWhopper komt op 21 september op de markt omdat het die dag internationaal de Dag van de Vrede is, een dag georganiseerd door de Verenigde Naties. De opbrengst van de unieke verkoop gaat 1 op 1 naar de organisatie ‘Peace One Day’, die in de Verenigde Staten op deze dag allerlei activiteiten organiseert.
Personeel van beide ketens zal die dag gebroederlijk naast elkaar in hetzelfde restaurant, gekleed in speciale bedrijfskleding, de McWhopper aan de man en vrouw brengen.
‘Gezamenlijke aandacht op deze schaal genereert wereldwijde aandacht voor de Dag van de Vrede. Dat is exact ons doel’, aldus Jeremy Gilley van ‘Peace One Day’.

Ketchup
Overigens, gesteld dat McDonald’s toehapt en meedoet aan het project, dan moet er nog worden gesproken over de samenstelling van de McWhopper. Heikel punt: de ketchup van Heinz. McDonald’s werkt inmiddels niet meer met de topping van dit merk, daar waar Burger King sinds jaar een dag zweert bij de ketchup van Heinz.

Reageer op dit artikel