nieuws

MVO boos op Dierenbescherming

Bedrijfsvoering

‘Grote onzin.’ Zo reageert directeur Claassen van MVO op de stelling van de dierenbescherming, dat margarine wordt gemaakt van melk van weidekoeien.

MVO boos op Dierenbescherming

‘Margarines bevatten geen melk maar plantaardige oliën.’ MVO is belangenbehartiger van de oliën- en vettenindustrie in Nederland.

De dierenbescherming presenteerde vorige week een rapport waarin een lijst is opgenomen van zuivelproducten, met de vermelding ’ja’ of ‘nee’ afkomstig van koeien met weidegang. De meeste producten, waaronder kaas, toetjes en boter, zijn volgens de Dierenbescherming ‘vervuild’ met stalmelk.

Dit geldt volgens de Dierenbescherming ook voor margarines. Maar dat kan helemaal niet want aan de productie van margarine komt geen druppel melk te pas. ‘Margarines worden gemaakt van oliezaden van planten die 365 dagen per jaar buiten staan’, aldus MVO, mede namens Nederlandse margarinefabrikanten. MVO roept de Dierenbescherming op een rectificatie te plaatsen bij het rapport.

Reageer op dit artikel