nieuws

Ladage zet diner op pauze in The World

Bedrijfsvoering

In april van dit jaar begon Ladage met The World in Rotterdam. Een horecaconcept met 520 zitplaatsen. Een update: lunch draait goed. Voor diner is de locatie in hartje Rotterdam voorlopig gesloten.

Ladage zet diner op pauze in The World
Wesley Ladage.

The World zit in het kantoor van Nationale Nederlanden. Waar het voorheen een gesloten bedrijfsrestaurant was, is het nu toegankelijk voor iedereen.

Snackkoerier is nieuwsgierig hoe het een aantal maanden na de opening gaat met The World en belt met Wesley Ladage. ‘Overdag gaat het heel goed met The World. We hebben dagelijks 400 tot 780 gasten voor de lunch. 780 is het hoogste aantal dat we tot nu toe gehaald hebben. Maar we zijn er nog niet hoor; we willen naar 1000 tot 1200 gasten groeien. Dat lukt nu nog niet, omdat het kantoorpand nog maar voor een derde gevuld is.’

Gesloten voor diner

Tevreden is Wesley Ladage ook over de borrels en evenementen die bij The World worden gehouden. ‘Afscheidsfeestjes, jubilea voor het kantoorpersoneel. Dat soort dingen. Loopt ook lekker.’ Minder is hij te spreken over de diners. ‘We haalden 60 tot 80 couverts. Een andere ondernemer zou hier misschien heel blij mee zijn, maar voor deze locatie is het te weinig. We wilden zeker 150 halen. Daarom hebben we besloten The World voorlopig te sluiten voor het diner. We gaan het na de zomer wel weer opstarten, maar wanneer precies weet ik nog niet. Het is gewoon heel lastig om mensen nu naar binnen te krijgen. Ze zitten op het terras, barbecueën thuis. Het lukte gewoon niet. En dan zijn we natuurlijk wel ondernemers en moeten we dit soort beslissingen nemen.’ De wijnbar is op donderdag en vrijdagavond wel tot 22 uur geopend.

Lunch: van brood naar pasta

Gasten van The World in Rotterdam kiezen voor de lunch nog voornamelijk voor brood. ‘Nederlanders zijn broodeters. Maar we zien nu langzaam een verschuiving naar andere lunchgerechten. Aziatische gerechten en Mexicaanse. Ze zijn in opmars. Mensen lopen natuurlijk elke dag langs de salades, pasta’s, pizza’s en de sushi en langzaamaan gaan ze het ook proberen. Voor ons gunstig,  omdat dat in veel gevallen ook een hogere besteding betekent.’

Bekijk hier foto’s van The World in Rotterdam.

Reageer op dit artikel