nieuws

Ruim 3000 euro van Aris voor KWF

Bedrijfsvoering

De speciale actiedag van Aris Frieterie in Laren (Gelderland) voor de zieke collega Anne heeft 3230 euro opgeleverd. Het bedrag is direct gestort op de rekening van de kankerbestrijding.

Ruim 3000 euro van Aris voor KWF
Richard Stegers.

De opbrengst was 150 euro hoger geweest als op 22 mei niet de spaarpot op de balie van de Frieterie was gestolen.

Anne (22, foto) werkt sinds 2010 bij eigenaar Aris Dijks in de zaak. Ze kreeg op jonge leeftijd leukemie. Bijna anderhalf jaar geleden ontdekten artsen bij haar een kwaadaardig lymfoon. Medicijnen daartegen lijken volgens Dijks aan te slaan. Op zondag 31 mei schonk Aris Frieterie de complete omzet aan frites en snacks aan KWF.

Op vrijdag 22 mei griste een onbekende man de spaarpot voor KWF van de toonbank van de Frieterie en sloot zich ermee op op het toilet. De Frieterie was op dat moment geopend. Eigenaar Dijks zag het gebeuren maar slaagde er niet in de dief te overmeesteren. Deze kwam na een korte worsteling weg maar gaf zichzelf nog dezelfde dag bij de politie aan. De inhoud van de pot, zo’n 150 euro, kwam daarmee niet boven water.

Reageer op dit artikel