nieuws

McDonald’s nog niet uit negatieve spiraal

Bedrijfsvoering

McDonald’s is voor de twaalfde maand op rij minder in trek. Dat blijkt uit op 8 juni bekendgemaakte cijfers van de fastfoodketen over de afgelopen maand.

McDonald’s nog niet uit negatieve spiraal

Het lukt McDonald’s maar niet om de negatieve spiraal te doorbreken. Het bedrijf kampt niet alleen met stevige concurrentie op de Amerikaanse thuismarkt; de verkoop van Big Macs en Happy Meals staat ook onder druk door de steeds toenemende vraag naar gezonder eten, meldt het ANP.

De afgelopen maand zakte de gemiddelde omzet bij restaurants van de fastfoodketen die langer dan een jaar open zijn met 0,3 procent ten opzichte van een maand eerder. De omzetdaling was wel minder groot dan de min 0,9 procent waar analisten gemiddeld rekening mee hielden.

Reageer op dit artikel