nieuws

Joekel van een eierbal

Bedrijfsvoering

In snackbar Friet van Piet in Groningen is woensdag de ‘grootste Groningse eierbal ter wereld’ gemaakt. De omtrek van de bal is 44 centimeter, heel wat groter dan een normale eierbal. 

Joekel van een eierbal

Om de eierbal zo groot te krijgen, is een struisvogelei gebruikt. Een groepje studenten heeft het ei woensdag opgehaald bij een Groningse struisvogelboerderij. Thuis hebben ze het ei twee uur lang gekookt. Bij Friet van Piet is het ei bestreken met ragout en paneermeel. Daarna ging het ei de frituurpan in.
Toen de eierbal klaar was (foto), deelden de studenten de megasnack met klanten van Friet van Piet.
Het is overigens geen officieel wereldrecord. De superbal komt dan ook niet in het Guinness Book of Records. Zeker is wel dat het geen goedkope delicatesse is. Een struisvogelei kost al gauw 45 euro. Het maken van de grote eierbal was een studentengrap.

Reageer op dit artikel