nieuws

Gezonder eten in attractieparken

Bedrijfsvoering

Nederlanders willen een gezondere maaltijd tijdens een dagje uit. Dat blijkt uit het Duurzaamheidskompas dat vorige week uitkwam.

Gezonder eten in attractieparken

Bijna de helft van de consumenten vindt dat er in pretparken en andere dagattracties onvoldoende aanbod is van groente en fruit, aldus het kompas. Ernest van de Voort van Albron Leisure, een grote cateraar in die sector: ‘Hoewel consumenten in een recreatieve setting voor zichzelf doorgaans iets minder streng zijn, zien we ook meer vraag naar gezondere bereidingen, sappen, watervarianten en gezondere broodsoorten. Maar ook wordt vaker gekozen voor vegetarische alternatieven van de kaart, of voor kleinere porties.’

Rijst of friet
Uit het Duurzaamheidskompas blijkt dat driekwart van de Nederlanders het goed vindt als attracties gezonde producten promoten. Van der Voort: ‘Wij geloven dat we onze gasten niets moeten opdragen of verbieden. Gasten verleiden naar een gezondere keuze is dan een sympathiekere benadering. Denk aan het promoten van rijst in plaats van het bekritiseren van friet.’

Reageer op dit artikel