nieuws

McDonald’s gaat fastfood bezorgen

Bedrijfsvoering

McDonald’s gaat in de VS samenwerken met de mobiele bezorgapplicatie Postmates voor de levering van fastfood aan huis of andere locaties. Hiermee komt de hamburgergigant zijn klanten letterlijk tegemoet.

McDonald’s gaat fastfood bezorgen

Volgens een Amerikaanse studie wil meer dan driekwart van de consumenten in de Verenigde Staten tussen de 18 en 34 jaar hun takeout maaltijden via mobiel bestellen, meldt Twinklemagazine.nl. McDonald’s speelt in op deze behoefte door samen met Postmates fastfood te gaan bezorgen. In eerste instantie gebeurt dat vanuit 88 eigen restaurants in New York.

Postmates
Postmates werkt in de VS al met meerdere restaurants en retailers samen. Ook Starbucks is er klant. Het concept lijkt op dat van Thuisbezorgd.nl.

McDonald’s moet het in de VS opnemen tegen restaurants die gezondere maaltijden aanbieden en bezorgen, wat steeds meer de trend lijkt te worden. De fastfoodketen zet nu in op een meer klantgerichte benadering. Daarmee hoopt het bedrijf het tij te kunnen keren.

Protest
In Nederland protesteerde McDonald’s vorig jaar tegen de komst van bezorg startups als Ring & Bring en Loopjongens. Deze partijen kopen voor de consument producten of maaltijden bij een bedrijf – bijvoorbeeld McDonald’s –  om ze daarna bij de consument thuis te brengen.

 

 

Reageer op dit artikel