nieuws

Daltons maakt lunch voor minder bedeelden

Bedrijfsvoering

Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen is partner van een nieuw evenement in Voorthuizen: ‘Voortbruisend’. Op 13 juni leggen lokale ondernemers bewoners uit Voorthuizen die het minder goed hebben in de watten. De Daltons verzorgt de lunch.

Daltons maakt lunch voor minder bedeelden

 

Robbert de Veen, mede-eigenaar van deze Kwalitaria: ‘Niet iedereen in Voorthuizen heeft het even goed. Om hier aandacht voor te vragen en om juist diegene eens een duwtje in de rug te geven, organiseren we Voortbruisend.

Het doel van het evenement is om mensen te laten zien dat het fijn is om je in te zetten voor anderen, aldus De Veen tegen Snackkoerier.

Het ochtendprogramma – voor 120 mensen – wordt afgesloten met een lunch. ‘Dit doen wij,’ zegt De Veen. ‘Geheel gratis. We serveren saté, salades, wraps, gevulde eitjes, stokbrood. Echt een uitgebreide lunch. Bijvoorbeeld voor klanten van de voedselbank, mantelzorgers en mensen met een geestelijke beperking.’

Later op de dag is er een benefietdiner met verkochte tafels. De opbrengst van deze actie komt ten goede aan de voedselbank. De totale organisatie omvat zo’n twintig ondernemers, waaronder drie cafés en drie restaurants. ‘We sluiten af met een feestavond, toegankelijk voor alle inwoners van Voorthuizen. Veel lokale artiesten geven een benefietoptreden en er komt een dj.’

Reageer op dit artikel