nieuws

IJs tuk tuk voor Patrick Nieuwveld

Bedrijfsvoering

Eigenaar Patrick Nieuwveld van Kwalitaria Nieuwveld in Hoogvliet had zijn zinnen gezet op de bouw van een ijssalon, maar kreeg daarvoor geen vergunning. Niet voor één gat te vangen, start Nieuwveld daarom binnenkort met de verkoop van ijs vanuit een tuk tuk.

IJs tuk tuk voor Patrick Nieuwveld

Over anderhalve week moet ‘ie er staan: een echte Indiase tuk tuk, speciaal voor Patrick Nieuwveld gebouwd. Vanuit de tuk tuk, die de naam Bolletjeijs.com krijgt, gaat Nieuwveld Italiaans schepijs verkopen. De tuk tuk krijgt een plekje voor de deur van de Kwalitaria. ‘Het is eigenlijk een shop-in-shop’, lacht Nieuwveld, ‘maar dan buiten de deur.’

Nieuwveld wilde graag een ijssalon starten in Hoogvliet, maar tot twee keer toe werd een vergunningaanvraag daarvoor afgewezen. De creatieve ondernemer ontdekte echter een maas in de wet om toch ijs te kunnen verkopen: mobiel venten bleek wél toegestaan. ‘Zo kwamen we op het idee ijs te verkopen vanuit een tuk tuk.’

De tuk tuk van Nieuwveld zal op 27 april voor de eerste maal gebruikt worden tijdens Koningsdag in Hoogvliet. De ijs tuk tuk van Nieuwveld volgen, kan via Facebook: Bolletjeijs.com

 

Reageer op dit artikel