nieuws

Robbert de Veen van De Daltons raadgever Mark Rutte

Bedrijfsvoering

Robbert de Veen van Kwalitaria De Daltons in Voorthuizen is een van de ondernemers die premier Mark Rutte mogen adviseren. Dat mag hij doen in het kader van de Week van de Ondernemer, georganiseerd door MKB Nederland. ‘Ik wil het met Mark Rutte hebben over de Retailagenda.’

Robbert de Veen van De Daltons raadgever Mark Rutte
Robbert de Veen, Kwalitaria De Daltons

Op 15 april komen in Utrecht de premier en 500 ondernemers bij elkaar. ‘Ik heb mijn advies aan Mark Rutte op papier gezet’, zegt de cafetariaondernemer ‘en natuurlijk hoop ik dat ik het mondeling mag toelichten aan hem.’

De 500 ondernemers hebben allemaal hun visie gedeeld op het toekomstbestendig maken van de economie. Het advies van Robbert de Veen gaat over blurring, de mix tussen retail en horeca. ‘Ik ben daar persoonlijk een groot voorstander van. Mits het twee kanten op werkt. Maar we moeten niet van het retail-probleem een horecaprobleem maken.’ De Veen pleit voor de modernisering van de Drank- en Horecawet.’

Retailagenda

‘De Retailagenda van minister van Economische Zaken Henk Kamp staat volop in de belangstelling. De centra moeten aantrekkelijker worden. Aanpassingen in de Retailagenda maken het mogelijk dat winkeliers ook horeca-activiteiten ontplooien, bijvoorbeeld een kop koffie verkopen aan klanten. Maar dan wil ik als horecabedrijf ook een zak koffiebonen verkopen aan mijn gast.’

Voorthuizen

De Kwalitaria-ondernemer kijkt best rooskleurig naar zijn eigen vestigingsplaats, Voorthuizen. ‘Het gaat goed in ons dorp. Slechts een leegstaand pand. We hebben hier een mooi en actief winkelbestand met een Hema, Blokker, Intertoys en veel mode. Veel ondernemers zijn erg actief en organiseren veel hier in het dorp. En dan gunnen klanten je de omzet ook.’

Reageer op dit artikel