nieuws

McDonald’s van start in nog te openen Amsterdamse Food Markthal

Bedrijfsvoering

McDonald’s heeft onlangs de 242ste vestiging geopend in World of Food markthal in Amsterdam. Deze nieuwe foodhotspot gaat pas eind mei open maar het fastservicerestaurant is al gestart.

McDonald’s van start in nog te openen Amsterdamse Food Markthal

De 242ste vestiging is McDonald’s Amsterdam Daalwijkdreef. Deze is gevestigd binnen de nieuwe markthal World of Food. Dit is een vastgoedproject van ontwikkelaar Lingotto, dat dit voorjaar opent. ‘Bij World of Food ligt de focus op een ruim aanbod van kwalitatief eten. Met continue aandacht voor topservice en hoge kwaliteit producten is het restaurant een logische toevoeging aan de markthal’, aldus Jo Sempels, Algemeen Directeur van McDonald’s Nederland.
Verder groei
Met deze opening van een restaurant in een voormalige parkeergarage blijft de hamburgergigant inzetten op verdere groei en de realisatie van nieuwe banen. In totaal 80 mensen zijn aan de slag gegaan in het op 25 maart feestelijk geopende restaurant.
Lage plafondhoogte
Bij de bouw is rekening gehouden met de bestaande architectuur en de omgeving. Zo is de relatief lage plafondhoogte intact gelaten en is er gekozen voor een interieurconcept met stedelijke beelden en graffiti erin verwerkt.
Buitenaf
Het restaurant heeft zo’n 160 zitplaatsen en een totale oppervlakte van bijna 500 m2. Van de buitenkant, maar ook vanuit de markthal is het restaurant te betreden. Hierdoor kunnen gasten van buitenaf het restaurant nog steeds bezoeken wanneer de markthal gesloten is.
Horeca Top 100
McDonald’s staat in de Horeca Top 100 van grootste merken en bedrijven al jaren op nummer 1. Vorig jaar met een omzet van 36 miljoen euro.

Reageer op dit artikel