nieuws

Kwalitaria De Daltons bouwt waterput

Bedrijfsvoering

Cafetaria De Daltons in Voorthuizen vraagt aandacht voor het waterprobleem in de wereld. De week voorafgaand aan Wereld Waterdag – dat viel op 22 maart – werd de omzet op water, thee en koffie verzameld. Met het ingezamelde geld bouwt Kwalitaria De Daltons een nieuwe waterput in Bangladesh.

Kwalitaria De Daltons bouwt waterput
Kwalitaria De Daltons

De Daltons werkt samen met Earth Water om het waterprobleem aan te pakken. Met de opbrengst van de Earth producten zoals Earth koffie, thee en water wordt de bouw van een put gefinancierd.

Drinkwater
Volgens Robbert de Veen is er gekozen voor Bangladesh omdat daar het probleem op dit moment hardnekkig is. ‘We laten in Baro Para in Bangladesh een waterput bouwen. Dit dorp heeft namelijk een groot gebrek aan schoon drinkwater.

Project
Het is de eerste keer dat de cafetaria meewerkt aan zo’n project. De Veen sluit echter niet uit dat hij in de toekomst nog een keer meedoet aan het project. ‘Ik vond het heel erg leuk om te doen. Mogelijk doe ik volgend jaar weer mee. Ik zou dan het liefst elk jaar een anders dorp voorzien van een put.’

Schenkingen
Niet alleen de omzet in die week is besteed aan het project. Ook konden gasten extra geld doneren in een speciale bus. Momenteel is de order in gang gezet. Hoeveel geld de Kwalitaria-vestiging heeft ingezameld wil De Veen liever niet bekend maken.

Reageer op dit artikel