nieuws

Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij in Alkmaar maakt De Lekkerste Pizza 2015

Bedrijfsvoering

Met zijn pizza Falorni heeft Thom Hartog op 15 januari 2015 de wedstrijd om De Lekkerste Pizza op zijn naam geschreven tijdens de Horecava in Amsterdam.

Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij in Alkmaar maakt De Lekkerste Pizza 2015

Op het erepodium nam Davide Rispoli van La Lotta Pizza Academy in Utrecht de tweede plaats in met zijn Pinsa Regina. Daarmee won hij eveneens de KHN Sponsorprijs voor de meest gezonde pizza.  Deze pizzabakker gebruikte geen zout in deze pizza en pakte daarom de sponsorprijs.

De derde prijs was voor Sergio Bandelli van Pizza-station Dolomiti in Obdam met zijn pizza Van over zee.

Sprakeloos
Winnaar Thom Hartog van Thup’s Pizzabakkerij in Alkmaar was enigszins sprakeloos na afloop. ‘Ik weet dat ik een goede pizza kan bakken. Ik heb het simpel gehouden en veel aandacht aan het deeg besteed’, liet hij na afloop aan Snackkoerier weten. Dat waren precies de redenen waarom hij uiteindelijk won volgens juryvoorzitter Rob s Sleddens, SVO Vakopleiding Food.

Eetbare bloemen
De winnende pizza bevatte onder meer rucola, kaas en salami en was gegarneerd met eetbare bloemen. ‘Het is bij mij in de zaak pizza van de maand geweest. De naam is afkomstig van de Italiaanse leverancier van de salami.’

De SVO sponsorprijs ging naar Samantha van der End van Domino’s Pizza in Haarlem Zuid met haar pizza Sabroso.

> Bekijk hier een sfeerverslag van de wedstrijd

Reageer op dit artikel