nieuws

Cafetaria Oudenbosch heropent 3,5 jaar na brand

Bedrijfsvoering

Een grote brand verwoestte in juni 2011 cafetaria De Schuiven en Chinees restaurant Happy Valley in Oudenbosch. Ook de woning van eigenaren Liyi Chen en Xiansu Fang, die op de bovenverdieping was gerealiseerd, ging verloren. Donderdag 15 januari heropende de cafetaria in een nieuw pand, zonder Chinees restaurant maar met wok to go en bar, en woning.

Cafetaria Oudenbosch heropent 3,5 jaar na brand

Nieuw bouwen en na anderhalf tot twee jaar heropenen, zo klonk de ambitie van Liyi Chen nadat de eerste weken na de fatale brand achter de rug waren.

Het pand – eigendom van zijn ouders, die nu niet meer als eigenaren terugkeren in het bedrijf – waarin de bedrijven en een woning waren gevestigd, ging volledig verloren.

De Schuiven

De periode van nieuwbouw werd uiteindelijk het dubbele: sinds vrijdag 16 januari kunnen gasten weer terecht bij De Schuiven.

Failliet

Tegenslag op tegenslag volgde, aldus Chen, die echter van geen wijken wilde weten.

‘Slechts één keer heb ik gedacht dat het er niet meer van zou komen’, zo laat de ondernemer weten aan Snackkoerier. ‘Dat was het moment dat de aannemer failliet ging en alleen de fundering was gestort.’

Toekomst

Nu de deuren weer zijn geopend, wil het echtpaar alleen nog maar vooruitkijken.

‘We zijn opgelucht en blij dat het ons is gelukt’, aldus Chen. ‘We hebben veel positieve reacties gehad en die helpen ons om het verleden te vergeten.’

Wok to go

De cafetaria is vergroot en het Chinese restaurant is verdwenen. De woning is opnieuw boven het bedrijf gevestigd.

Chen: ‘We hebben gekozen voor een wok-to-go counter en een bar met caféfunctie.’

Aan dat laatste is volgens hem behoefte in het dorp. ‘We hopen een ontmoetingsplek te zijn voor de jeugd in Oudenbosch.’


In de editie van Snackkoerier die zaterdag 31 januari verschijnt, vertelt Liyi Chen openhartig over de periode tussen de brand en de heropening van de zaak.

Reageer op dit artikel