nieuws

Vestiging McDonald’s om kerkbezoek te stimuleren

Bedrijfsvoering

Een McDonald’s in de kerk bouwen om de mensen weer binnen te krijgen. Metronieuws.nl schrijft over een idee van Paul di Lucca, die daarvoor een miljoen dollar nodig heeft. ‘Door het combineren van een kerk en een McDonald’s, krijgen we een zichzelf in stand houdende, populaire kerk met een betrokken gemeente’, zo klinkt het.

Vestiging McDonald’s om kerkbezoek te stimuleren

Een ondernemer die gek is op fastfood heeft een wel heel bijzonder idee bedacht hoe mensen weer naar de kerk te lokken: bouw er een McDonald’s in, zo schrijft Metronieuws.nl.

Miljoen dollar nodig

Paul di Lucca heeft volgens het artikel een miljoen dollar nodig om zijn idee helemaal uit te kunnen werken.

Hij probeert dat bedrag binnen te halen via Indiegogo. Daarnaast zoekt hij een kerk die wil meedoen.

Kerken

Metronieuws schrijft dat in de ogen van Di Lucca jaarlijks drie miljoen mensen het geloof verliezen en dat daardoor in 2013 10.000 kerken moesten sluiten.

Daar staat tegenover dat dagelijks liefst 70 miljoen mensen bij McDonald’s eten.

Cultuur

Door het nieuwe concept houden dominees ‘gelijke tred met de moderne wereld’ en zijn ze ‘meer aanwezig in de cultuur’, aldus het artikel over de ideeën van Di Lucca.

Betrokken gemeente

Door het combineren van een kerk en een McDonald’s, krijgen we een zichzelf in stand houdende, populaire kerk met een betrokken gemeente, zo refereert Metronieuws aan de pagina op Indiegogo, waar ook een video is te bekijken.

Reageer op dit artikel