nieuws

Subway: ‘Meer vestigingen en hogere winst in 2014

Bedrijfsvoering

Een toename van het aantal vestigingen, meer bezoekers en een hogere winst voor de franchisenemers. Subway heeft volgens area development manager Justin Goes ‘een heel goed jaar gedraaid’.

Subway: ‘Meer vestigingen en hogere winst in 2014

In 2014 zijn er zo’n twintig nieuwe Subway-vestigingen geopend. ‘In de bestaande winkels zien we bovendien een dikke plus in de omzet, 21 procent winstgroei en een toename van 9 procent in gastenbezoek’, aldus area development manager Justin Goes.

Marketing

Volgens Goes zijn deze prestaties rechtstreeks te herleiden naar uitgekiende marketingacties. ‘Zoals de WOW-campagne met de Hollandse klassiekers. Daarmee hebben we ons echt onderscheiden.’

Nederland

Subway Nederland is in Europa de op één na best presterende onderneming. Alleen Duitsland presteert beter.

Nieuwe concepten

Voor 2015 noemt Goes drie ambities. ‘De magische grens van tweehonderd vestigingen doorbreken, nieuwe concepten tot bloei laten komen en de maatschappelijke betrokkenheid van Subway Nederland meer voor het voetlicht brengen.’

Horeca Top 100

Subway staat op plek 33 in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken. Over 2013 behaalde het een omzet van €39,9 miljoen, een toename van 22,8 procent.

Fastservice Top 20

In de Fastservice Top 20 van Snackkoerier is dat goed voor de negende plek.

Reageer op dit artikel