nieuws

Vlees Selten in kroket, salami en hamburger

Bedrijfsvoering

Vlees van de van fraude verdachte groothandel Willy Selten in Oss is onder meer verwerkt in rundvleeskroketten, hamburgers, salami en bouillon. Voedselwaakhond foodwatch meldde woensdag 19 november dat een lijst met producten en productnamen in handen is waarin het vlees is verwerkt.

Vlees Selten in kroket, salami en hamburger

Vleesgroothandel Willy Selten en twee directeuren worden verdacht van fraude, omdat er in 2011 en 2012 300.000 kilo paardenvlees met rundvlees zou zijn gemengd en als puur rundvlees zou zijn verkocht.

Onveilig vlees

Foodwatch probeert al ruim een jaar via onder meer een verzoek Wet Openbaarheid Bestuur boven tafel te krijgen in welke producten het mogelijk onveilige vlees is verwerkt.

NVWA

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft nu een lijst vrijgegeven van eindproducten waarin vlees van Selten terechtkwam.

Reputatieschade

‘De autoriteit wilde deze lijst geanonimiseerd aanleveren om reputatieschade voor de bedrijven te voorkomen, maar heeft enkele merknamen laten staan’, zo stelt foodwatch.

Openbaar maken

De voedselwaakhond maakt de lijst met producten en merknamen woensdag openbaar en eist van de NVWA dat er nu duidelijkheid komt over alle producten waarin het vlees van Selten is terechtgekomen.

Beroepsprocedure

De organisatie noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat de overheid informatie achterhoudt ‘omdat zij denkt dat de burger de informatie niet op de goede manier zou kunnen interpreteren’ en is daarom ook nog bezig met een beroepsprocedure bij de rechtbank Amsterdam.

Horeca

Vorig jaar mei meldde het ANP op basis van gegevens van de NVWA dat onder andere negenhonderd horecabedrijven vlees hebben verkocht van Selten.

Wanneer de strafzaak tegen de directeuren van de groothandel begint, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel