nieuws

Feestende studenten zakken door vloer boven ijssalon

Bedrijfsvoering

In Ede zijn donderdagavond vier jongeren lichtgewond geraakt toen ze door de vloer zakten van een studentenhuis, boven en achter ijssalon Bernardo’s in Ede. De vloer is ingestort doordat de studenten die er feest vierden hard op de muziek aan het springen waren.

Feestende studenten zakken door vloer boven ijssalon

Volgens de politie zijn zo’n twintig jongeren met vloer en al door de eerste verdieping gezakt boven en achter IJssalon Bernardo’s in Ede. Ze vierden feest in een ruimte van ongeveer vijf bij vijf meter, wat werd gezien als de gezamenlijke woonkamer. In totaal waren honderd mensen in verschillende ruimtes in het studentenhuis aanwezig.

Glijbaan

Naar inschatting van de politie ging het mis doordat met veel mensen op een houten vloer werd gesprongen op de muziek. ‘Daar was deze vloer niet tegen bestand.’ Op foto’s op Twitter is te zien dat de vloer aan een kant is ingestort, waardoor een soort glijbaan is ontstaan.

Lichtgewonden

Vier personen raakten lichtgewond. Een persoon is met een gebroken pols naar het ziekenhuis gebracht; drie anderen werden ter plaatse behandeld aan schrammen en lichte kneuzingen, aldus de politie die ook namens de overige hulpdiensten spreekt. ‘We hebben veel geluk dat het bij deze verwondingen is gebleven. Ook het aantal slachtoffers valt mee.’

Paniek

Volgens de student vielen de slachtoffers in het magazijn van de ijssalon. ‘Er was veel paniek, gegil en gehuil.’ Een deel van de bewoners kan vannacht terug naar het pand, anderen mogelijk niet. De brandweer onderzoekt met hulp van een bouwinspecteur of het gebouw, dat zowel uit oudbouw als nieuwbouw bestaat, gestut kan worden. De vraag is of dat veilig kan gebeuren.

Oud huis

Volgens een van de bewoners, die op het moment van de instorting toevallig buiten stond, gaat het om een oud huis en waren er al eerder zorgen om de vloer. ‘Elk jaar vinden er huisfeesten plaats en we vroegen ons al langer af: gaat het wel goed komen met de vloer? Sommigen vonden dat de vloer al ingezakt was voor het feest begon.’

(ANP)

Reageer op dit artikel