nieuws

Ondernemers Amsterdam ook gratis veiligheidsscan

Bedrijfsvoering

Ook Amsterdamse cafetariahouders krijgen de mogelijkheid een gratis veiligheidsscan uit te laten voeren. Er worden in Amsterdam 1200 fastfoodondernemers benaderd door KHN voor een gratis scan. Eerder gebeurde dat al bij 1300 Rotterdamse collega’s. Doel van de veiligheidsscans is een snellere afname van het aantal overvallen in de fastfoodsector. De daling gaat namelijk langzamer dan in de andere segmenten.

Ondernemers Amsterdam ook gratis veiligheidsscan

Ondernemers die na het uitvoeren van de scan besluiten te investeren in veiligheidsmaatregelen kunnen in aanmerking komen voor een subsidie van maximaal 1000 euro. Ondanks een daling waren in 2014 in de regio Amsterdam toch nog 43 horecaondernemers het doelwit van overvallers. Fastfoodondernemers zijn relatief vaak slachtoffer. Daarom hebben KHN en het regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Amsterdam-Amstelland de handen ineen geslagen om ondernemers te helpen hun bedrijven veiliger te maken.

Week van de Veiligheid

Deze actie is een onderdeel van de Week van de Veiligheid, waarin overheden en bedrijfsleven extra aandacht besteden aan de preventieve maatregelen om het aantal overvallen te doen dalen.

Voorzitter KHN Amsterdam Ton Poppes: ‘Veiligheid is topprioriteit voor KHN Amsterdam. We doen er dan ook alles aan om het ondernemen zo veilig mogelijk te maken. De scan voor fastsfood bedrijven is in het verleden bijzonder nuttig gebleken, het is goed dat deze weer wordt aangeboden.’

Beoordelen risico’s

Tijdens de veiligheidsscan beoordeelt een adviseur van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) de risico’s voor een onderneming op diefstal en overvallen en adviseert hij de ondernemer over veiligheidsmaatregelen.

Reageer op dit artikel