nieuws

Kwalitaria: projectteam voor allergenen

Bedrijfsvoering

Kwalitaria is gestart met het in kaart brengen van allergenen. Vanaf 13 december is het voor elke cafetaria verplicht om gasten te informeren over allergenen in verkochte producten. Kwalitaria laat een webtool bouwen om de informatie overzichtelijk aan te bieden.

Kwalitaria: projectteam voor allergenen

Een projectteam bij Kwalitaria verzamelt informatie om zo aan de nieuwe allergenenwet te kunnen voldoen.’Een bereklus’ zegt Kirsten van Loon, projectleider bij Kwalitaria op de website van de formule. ‘Niet alleen is het veel werk om van alle producenten de benodigde informatie te verkrijgen, ook een slimme webtool om informatie specifiek en overzichtelijk aan te bieden bleek niet  voorhanden. Die laten we nu uiteindelijk zelf bouwen.’

Eén druk op de knop
‘Bij Kwalitaria geloven we dat we echt in een behoefte voorzien als we gasten gemakkelijk kunnen helpen aan de allergenen informatie. Bijvoorbeeld met een druk op de kassa-knop. En dat kan dus een groot verschil maken’, zegt Van Loon.

Daarnaast is Kwalitaria gestart met het tonen van de voedingswaarden. Te starten met de Kwalitaria seizoenproducten. Via de (mobiele) website is de informatie op te vragen.

Klik hier voor meer informatie over allergenen.

Reageer op dit artikel