nieuws

Pizza Hut door het stof na gratis cavia-actie

Bedrijfsvoering

Een Australische vestiging van Pizza Hut heeft na een controversiële actie excuses gemaakt. Bij bestelling van tien pizza’s zouden klanten gratis een huisdier mogen uitzoeken bij een lokale dierenwinkel. Dat schoot dierenvrienden in het verkeerde keelgat.

Pizza Hut door het stof na gratis cavia-actie

‘Dieren weggeven is fout. Dieren weggeven voor promotiedoeleinden ronduit walgelijk’, zegt lokale dierenrechtenorganisatie Oscar’s Law volgens NOS op 3.

De dierenwinkel in kwestie ontkent dat er dieren weggegeven zouden worden. Volgens een zegsman was er een woord weggevallen op de actieposter. Er had moeten staan dat er gratis huisdierenpakketten weggegeven werden, geen levende dieren maar benodigdheden dus.

Oscar’s Law beweert dat medewerkers in de winkel de actie bevestigen toen mensen van de dierenwelzijnsorganisatie anoniem de winkel bezochten. De actieposter (foto) laat ook weinig ruimte voor verwarring.

Door het stof

Pizza Hut ging enkele uren nadat de hel was losgebarsten op social media, door het stof. Er werden excuses gemaakt, gevolgd door de mededeling dat er geen enkel dier is weggegeven tijdens de actieperiode. ‘Dit maakt het niet goed, maar we zijn wel blij dat we dit goede nieuws mochten ontvangen.’

Reageer op dit artikel