nieuws

Buit overval cafetaria is 275 euro

Bedrijfsvoering

Per overval op een cafetaria wordt gemiddeld 275 euro buit gemaakt. Dit zegt Peter Schoevaars, operationeel specialist van de landelijke overvalcoördinator. Hij presenteert de actuele overvalcijfers. De buit varieert van 25 euro tot enkele duizenden euro’s.

Buit overval cafetaria is 275 euro

Bij de hoge buitbedragen is vaak de kluis ook geroofd.’ De 275 euro buit is het gemiddelde van alle overvallen gepleegd in 2013 en in de eerste acht maanden van 2014. In totaal waren dit 162 overvallen.

Hiervan betrof het 56 keer een poging. ‘Dit is een overval waarbij wel geweld wordt gepleegd of met geweld wordt gedreigd, maar zonder buit,’ verklaart overval-specialist Schoevaars. In 108 gevallen ging het om de kassa, in 5 gevallen om de kluis en in 4 gevallen werd zowel kassa als kluis beroofd.

De landelijke politie verwacht dat dit jaar ongeveer 90 cafetaria’s worden overvallen. De eerste acht maanden van dit jaar waren dit er 60. ‘Een daling van 50 procent ten opzichte van vijf jaar geleden. Nog steeds te veel, maar de ketenaanpak werkt wel.’

Meer in Snackkoerier 19.

Bekijk hier meer berichten en preventietips over criminaliteit.

Reageer op dit artikel