nieuws

App met inspectiegegevens 80.000 keer gedownload

Bedrijfsvoering

De speciale app van de NVWA waarmee inspectiegegevens van lunchrooms zichtbaar zijn, is sinds de lancering begin juli al 80.000 gedownload. Dat laat de NVWA weten.

App met inspectiegegevens 80.000 keer gedownload

Op de app is door middel van een kleurcode te zien wat de inspectiewaarderingen van de lunchrooms zijn. De veelbesproken Horeca Inspectiekaart met bijbehorende app en site is 7 juli gelanceerd.

Momenteel zijn 998 lunchrooms aangemerkt met de status groen. Dat wil zeggen dat er bij de laatste inspectie geen overtredingen zijn geconstateerd. 78 Lunchrooms hebben de kleurcode oranje meegekregen, wat betekent dat er één of meer overtredingen zijn geconstateerd. Geen van de lunchrooms is onder verscherpt toezicht, oftewel kleurcode rood, gesteld.

De NVWA laat weten dat de speciale app voor iPhone en Android sinds de lancering op 7 juli al 80.000 keer is gedownload. Verder meldt ze dat er nog ruim vijfhonderd lunchrooms niet zijn geïnspecteerd.

Het openbaar maken van de inspectiegegevens van lunchrooms maakt deel uit van een proef van de NVWA. Wanneer de proef positief wordt geëvalueerd, volgen andere sectoren waaronder cafetaria’s. Het evaluatierapport over de proef wordt eind dit jaar verwacht.

In de eerstvolgende uitgave van Snackkoerier geven FroPri en KHN hun mening op de eerste cijfers van de Horeca Inspectiekaart.

Reageer op dit artikel