nieuws

Vestigingen McDonald’s in Moskou gesloten

Bedrijfsvoering

Rusland heeft woensdag in Moskou vier fastfoodrestaurants van de Amerikaanse keten McDonald’s laten sluiten. Dat heeft het Russische persbureau Itar-Tass gemeld. Volgens de Russische autoriteiten voor voedselveiligheid zijn in de McDonald’s-vestigingen tijdens inspecties allerlei onvolkomenheden vastgesteld.

Vestigingen McDonald’s in Moskou gesloten

McDonald’s heeft laten weten de Russische beschuldiging te bestuderen en te doen wat nodig is om de vestigingen weer open te stellen. Onder de gesloten vestigingen is ook de bekende McDonald’s op het Poesjkinplein, de eerste van de westerse fastfoodzaken in de Sovjet-Unie die openging in januari 1990.

Vorige week bleek er plotseling ook iets mis met whisky van het Amerikaanse merk Jack Daniel’s. Er zouden verdachte stoffen in zijn aangetroffen en de etiketten zouden niet aan de eisen voldoen.

Het komt in Rusland vaker voor dat er plotseling ‘iets mis’ is met producten uit landen waar Moskou een geschil mee heeft. Rusland boycot momenteel al talrijke levensmiddelen uit het Westen, als reactie op westerse maatregelen vanwege de Russische opstelling in de Oekraïne-crisis.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel