nieuws

Oud-topmanagers McDonald’s starten eigen keten

Bedrijfsvoering

Lyfe Kitchen is de naam van de nieuwe keten waarmee twee oud-topmanagers van McDonald’s de markt willen veroveren. De komende vijf jaar moeten 250 vestigingen openen van de formule die zich richt op gezonde voeding.

Oud-topmanagers McDonald’s starten eigen keten

Twee voormalige topmanagers van McDonald’s staan aan de vooravond van een doorbraak met Lyfe Kitchen, zo schrijft Retaildetail.be.

Fastfoodketen

Mike Roberts was ooit directeur bij de fastfoodketen, zijn compagnon Mike Donahue werkte er als verantwoordelijke voor corporate communications.

Roberts en Donahue begonnen drie jaar geleden met hun plannen en gingen daarvoor een samenwerking aan met Stephen Sidwell, één van de grondleggers van de vleesvervanger Gardein.

Gezonde menu’s

De komende vijf jaar moeten 250 restaurants openen waar gezonde menu’s op basis van die vleesvervanger de hoofdrol spelen.

De keten draagt de naam Lyfe Kitchen, waarbij Lyfe een afkorting is van Love Your Food Everyday.

Veganistisch en glutenvrij

Elke geserveerde schotel in het restaurant blijft volgens de initiatiefnemers onder de 600 calorieën, aldus het artikel.

Daarin staat ook dat boter, transvetten, witte suiker en andere additieven worden gebannen. Op het menu staan ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden.

Reageer op dit artikel