nieuws

Cafetaria ondernemer wil uitgaanscentrum Markelo

Bedrijfsvoering

Ondernemer Johan Smit van Snackbar en Café Toornsmit in Markelo wil het uitgaanscentrum Bill’s Bar overnemen. Bill’s Bar ging eind vorig jaar failliet. De curator bevestigt dat er gesprekken zijn, maar spreekt niet van onderhandelingen.

Cafetaria ondernemer wil uitgaanscentrum Markelo

Ondernemer Johan Smit van Snackbar en Café Toornsmit wil het failliet verklaarde uitgaanscentrum in het hartje van Markelo overnemen. Dit zegt Smit in de regionale krant Tubantia.

Smit zegt dat hij al geruime tijd onderhandeld met de makelaar die op verzoek van curator Jetse Eringa het markante horecapand probeert te verkopen.

Investeerder gezocht

Curator Eringa zegt desgevraagd dat er van onderhandelingen geen sprake is, wel van gesprekken. ‘Smit wil het kopen. Hij heeft echter nog geen bieding gedaan, omdat hij geen belegger kan vinden. Huren is geen optie’, aldus curator Eringa die niet op de zaak wil reageren.

De vraagprijs voor Bill’s Bar is 1.450.000 euro, inclusief de bedrijfsinventaris. Het uitgaanscentrum ging in november vorig jaar bankroet. De afname van het discobezoek en bedrijfsfeesten waren hier debet aan. In vier jaar tijd daalde het aantal bezoekers met meer dan 70 procent.

De horecagelegenheid werd in 1967 opgericht door Harry Rouweler, die de bijnaam Bill had. Zijn dochter Irma Rouweler was tot het faillissement de uitbaatster

Reageer op dit artikel