nieuws

Met veiligheidsscan aantal overvallen fastfood verminderen

Bedrijfsvoering

Bij een Bram Ladage-vestiging in Rotterdam is woensdag 9 juli het startsein gegeven voor een campagne die het aantal overvallen bij fastfoodbedrijven moet verminderen. Ondernemers kunnen onder andere een gratis veiligheidsscan laten uitvoeren. De campagne wordt landelijk uitgerold.

Met veiligheidsscan aantal overvallen fastfood verminderen
KHN

Landelijk én in Rotterdam was in 2013 sprake van een afname van het aantal overvallen in de horeca. In de fastservicebranche blijft deze daling echter achter.

Taskforce Overvalcriminaliteit

Daarom hebben Koninklijke Horeca Nederland (KHN), het ministerie van Veiligheid en Justitie, de Nationale Politie (verenigd in de Taskforce Overvalcriminaliteit) en de regio Rotterdam-Rijnmond de handen ineen geslagen.

Veiligheidsscan

Woensdag 9 juli werd in Rotterdam het startsein gegeven voor een campagne die landelijk wordt uitgerold.

Bij Bram Ladage in winkelcentrum de Oosterhof voerden burgemeester Aboutaleb als voorzitter van de taskforce) en Jos van der Vegt van het landelijk bestuur van KHN de eerste veiligheidsscan uit.

Veiligheidskaart Overval

De komende periode ontvangen ruim 1300 fastfoodondernemers een uitnodiging voor een gratis veiligheidsscan die wordt uitgevoerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Daarbij wordt de ‘Veiligheidskaart Overval’ meegestuurd. Op die kaart wordt door middel van pictogrammen uitgelegd hoe te handelen bij een overval en staat informatie over subsidieregelingen.

Op de achterkant staat bovendien een checklist die ondernemers moet helpen een inventarisatie te maken van de bestaande en gewenste veiligheidsmaatregelen.

Veiligheidstraining

Ondernemers hebben eveneens de gelegenheid een gratis veiligheidstraining te volgen. Voor belangstellenden is ook nog de gratis applicatie ‘Veilige Horeca’ beschikbaar.

Koninklijke Horeca Nederland

KHN is één van de partijen die een rol speelt bij de landelijke uitrol. ‘In Rotterdam hebben we afgetrapt, daarna gaan we ook de andere ondernemers de gelegenheid bieden een scan te laten uitvoeren’, aldus Van der Vegt.

Bekijk het dossier Criminaliteit van Misset Horeca. Daarin tips ter voorkoming van inbraak en overval, en informatie over wat te doen tijdens en achteraf.

Reageer op dit artikel