nieuws

Met digitale guldencoin betalen bij Amsterdamse cafetaria

Bedrijfsvoering

In Amsterdam is de guldencoin geïntroduceerd, een digitale munt die op dezelfde manier werkt als de bitcoin. Amir Kotb van cafetaria De Prins in de hoofdstad is één van de ondernemers die de nieuwe digitale valuta accepteert.

Met digitale guldencoin betalen bij Amsterdamse cafetaria

Een groep Amsterdammers heeft een nieuwe valuta bedacht, zo schrijft AT5 in een artikel op de website.

De guldencoin is digitaal, maar heeft wel waarde. ‘Het werkt hetzelfde als de bitcoin, waarmee je ook elektronische betalingen kunt doen.’

Bitcoin

AT5 laat bedenker Rijk Plasman aan het woord. Volgens hem zit het voordeel in het gemak.

De werking van de guldencoin is vergelijkbaar met die van de bitcoin: je koopt een aantal munten en daarmee kun je betalen in winkels die deze accepteren.

‘Je kunt gewoon je telefoon bij je hebben en scannen, en dan heb je meteen betaald’, aldus Plasman tegenover AT5.

Subway

In het artikel wordt ondernemer Amir Kotb geciteerd. Hij is de eerste Amsterdamse horecaondernemer die in zijn cafetaria De Prins de digitale munt accepteert.

Ook de Subway-vestigingen in Leeuwarden, Kampen en Assen accepteren de guldencoin inmiddels. De locatie in Leeuwarden had de horecaprimeur.

Digitale munt

Volgens de ondernemer staat het nog in de kinderschoenen en wordt er vooralsnog minder dan verwacht gebruik van gemaakt.

Wel laat Kotb, die op dit moment de enige ondernemer is die de guldencoin accepteert, aan AT5 weten dat het aantal gebruikers groeit. Plasman hoopt dat andere bedrijven snel volgen.

Reageer op dit artikel