nieuws

Gezonde fastfood’ bij REIN in Amsterdam

Bedrijfsvoering

In Amsterdam heeft REIN de deuren geopend. Op het menu ‘puur en zuiver eten en drinken met een knipoog naar het goede leven’. Medeoprichter Said Jelassi: ‘Met REIN willen we onze gasten een plek bieden waar ze op gezonde wijze kunnen genieten van lekker en puur eten, ter plekke of voor onderweg.

Gezonde fastfood’ bij REIN in Amsterdam
Dida Mulder

REIN is gevestigd in een pand op de hoek van de Rijnstraat en de Vrijheidslaan in Amsterdam. ‘REIN laat zien dat gezond eten echt lekker kan zijn en serveert puur en zuiver eten en drinken met een knipoog naar het goede leven; ter plekke om af te halen’, aldus de initiatiefnemers.

Gezamenlijke behoefte

Het initiatief komt van Maria Aquino, Said Jelassi en Constanze Van der Vat, die in april van start gingen.

REIN is naar eigen zeggen ontstaan uit de gezamenlijke behoefte aan gezond fastfood; een plek waar je snel iets gezonds kunt halen of ter plekke kunt eten.

Smoothies en salades

Op het menu onder andere oathies (in plaats van brood), salades, smoothies en superfoods. ‘Verse producten die bijdragen aan onze eet je jong-gedachte.’

Jalessi: ‘Met REIN willen we onze gasten een plek bieden waar ze op gezonde wijze kunnen genieten van lekker en puur eten. We willen ze vooral laten zien dat gezond eten écht lekker kan zijn.’

Lunches en catering

REIN is zeven dagen per week geopend en verzorgt eveneens bedrijfslunches en catering op evenementen.

Via de eigen webshop, die binnenkort live gaat, worden food- en beautyproducten verkocht.

Verantwoorde snelle hap

Begin deze maand maakten we melding van de opening van Good Food Company (GFC) in Wageningen. GFC serveert ‘een verantwoorde snelle hap’.

Op het menu onder andere kip die wordt gebakken in een hogedrukfriteuse, groente- en falafelburgers en vegetarische salades.

Misset Horeca Connect

Heeft de verantwoorde snelle hap toekomst? Praat mee over deze stelling op ons platform Misset Horeca Connect.

Foto: Dida Mulder

Reageer op dit artikel