nieuws

Concurrentie in VS raakt McDonald’s

Bedrijfsvoering

De Amerikaanse fastfoodketen McDonald’s heeft in eigen land te kampen met felle concurrentie en voelt daarvan de gevolgen. Het concern zag de verkopen in vestigingen in de Verenigde Staten die langer dan een jaar zijn geopend in het tweede kwartaal met 1,5 procent afnemen.

Concurrentie in VS raakt McDonald’s

Dit blijkt uit cijfers die het fastfoodbedrijf op dinsdag 22 juli publiceerde. De introductie van nieuwe producten lijkt het tij voor McDonald’s niet te kunnen keren in zijn concurrentiestrijd met rivalen als Wendy’s, Burger King en Taco Bell. De nettowinst van McDonald’s ging licht omlaag naar 1,39 miljard dollar (1 miljard euro), terwijl de omzet met 1,4 procent steeg tot bijna 7,2 miljard dollar.

In het Verre Oosten, Afrika en het Midden-Oosten nam de verkoop juist toe. Wereldwijd telt McDonald’s meer dan 35.000 vestigingen, waarmee het ’s werelds grootste fastfoodketen is.

Reageer op dit artikel