nieuws

Richard van Dop overleden

Bedrijfsvoering

Fastfoodondernemer Richard van Dop is overleden. Van Dop was met zijn vrouw Bianca eigenaar van Foodmaster De Parel in ‘s-Gravenzande, nummer 7 in de Cafetaria Top 100. In oktober 2013 tijdens de bekendmaking van die lijst werd de toen al ernstig zieke ondernemer door zijn collega’s geëerd met een staande ovatie.

Richard van Dop overleden

‘We zijn getroffen door het overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Richard van Dop, ondernemer van cafetaria De Parel in ‘s-Gravenzande’, zo is te lezen op de website van vakvereniging ProFri.

‘Een man met een groot hart voor de frituurbranche, die graag zijn kennis deelde met zijn collega’s’, memoreert de vakvereniging de ondernemer.

Cafetaria Top 100

Ondanks de ziekte van ondernemer Richard van Dop wist De Parel in oktober 2013 de zevende plek te behalen in de Cafetaria Top 100.

Parel van de Fastservice

Tijdens de bekendmaking van de ranglijst werd bedrijfsleider Kimberly de Zeeuw gekroond tot Parel van de Fastservice, omdat ze het ondernemerspaar al maanden veel werk uit handen nam. Toen Martine Zuil, hoofdredacteur van Snackkoerier deze situatie schetste, ging de zaal over tot een staande ovatie.

Applaus van collega’s

‘Heel mooi’, reageerde Richard van Dop destijds op het applaus van de collega’s. ‘Het was prachtig. Dit doet echt goed’, vulde Bianca de moeizaam pratende cafetariahouder aan. ‘Volgend jaar mikken we op een nog hogere positie en ik hoop dat we dan ook weer met z’n allen hier kunnen staan,’ besloot ze in oktober 2013.

Richard van Dop overleed aan de gevolgen van een hersentumor. Van Dop was gehuwd en had drie kinderen.

Reageer op dit artikel