nieuws

Omzetgroei cafetaria’s 1,7 procent

Bedrijfsvoering

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek is de omzet van cafetaria’s in Nederland het eerste kwartaal met 1,7 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Het volume van de sector groeide met 1,5 procent, berekende het CBS.

Omzetgroei cafetaria’s 1,7 procent

De horeca in z’n geheel groeide in het eerste kwartaal met 1,6 procent in omzet en 1,4 procent in volume. Cafetaria’s, ijssalons en fastfoodrestaurants plusten 1,7 procent in omzet en 1,5 procent in volume in het eerste kwartaal van 2014. In het laatste kwartaal van 2013 bedroegen deze percentages respectievelijk 0,8 procent groei in omzet en 0,4 procent groei in volume.

Zachte winter

‘De groeicijfers van de horeca zijn de hoogst gemeten in een eerste kwartaal sinds 2006,’ zegt het CBS. ‘De horeca was dit kwartaal een stimulans voor de economie. De groei is mede het gevolg van de uitzonderlijk zachte winter van 2014. Vooral restaurants hadden een goed eerste kwartaal en behaalden een omzetgroei van 2,1 procent.’

De cijfers hebben betrekking op cafetaria’s, ijssalons, fastfoodrestaurants en dergelijke. De cijfers zijn exclusief btw, seizoengecorrigeerd en gebasseerd op een vergelijking met het voorgaande kwartaal, tenzij anders vermeld.

Reageer op dit artikel