nieuws

Klantgegevens Domino’s Pizza gehacked

Bedrijfsvoering

Vestigingen van Domino’s Pizza in België en Frankrijk zijn slachtoffer geworden van hackers. Bij de cyberdiefstal zijn 600.000 namen, adressen, telefoonnummers, e-mailadressen, wachtwoorden en bestelgegevens van klanten buit gemaakt.

Klantgegevens Domino’s Pizza gehacked

Dat meldt persbureau Reuters. Zelfs gegevens over de favoriete toppings van pizza’s zijn door de criminelen gestolen. Volgens Eater.com hebben de hackers een bedrag van 30.000 euro geëist om de gegevens weer terug te bezorgen.

Domino’s in Frankrijk heeft via Twitter de diefstal bevestigd en laat weten deze vorm van criminaliteit uiterst serieus te nemen. Volgens Domino’s gaat het om professionals die de inloggegevens hebben kunnen decoderen. Domino’s heeft verder laten weten dat het niet ingaat op de geldeis van de hackers.

Het is niet de eerste keer dat klantgegevens van horecabedrijven zijn gestolen. Begin dit jaar werden duizenden hotelprofielen door hackers gekaapt op Google+ Local. Ruim twee jaar geleden was bestelsite Takeaway.com doelwit van hackers. Vanuit Noorwegen werd de bestelsite toen meerdere malen onder vuur genomen.

Reageer op dit artikel