nieuws

McDonald’s: gratis fruit bij Happy Meal

Bedrijfsvoering

McDonald’s gaat gratis fruit uitdelen. Vanaf woensdag 7 mei is ieder Happy Meal op de eerste woensdag van de maand voorzien van een zakje met meloen. Nederlands grootste horecabedrijf wil op die manier het eten van fruit door kinderen stimuleren.

McDonald’s: gratis fruit bij Happy Meal

‘Fruitige Woensdag’ is de naam van het nieuwe initiatief van McDonald’s. Tot in ieder geval het eind van dit jaar is een Happy Meal op iedere eerste woensdag van de maand in alle 236 restaurants voorzien van een zakje ‘Smulmeloentjes’.

Smulmeloentjes

Met het uitdelen van het fruit wil Nederlandse grootste horecabedrijf ‘ouders helpen een verantwoord voedingspatroon te stimuleren bij kinderen’.

‘Uit onderzoek blijkt dat zes op de tien kinderen dagelijks slecht één stuk fruit eet’, aldus Debbie de Wagenaar van McDonald’s Nederland.

Worteltjes en ananas

Ze vervolgt: ‘Fruitige Woensdag is inmiddels internationaal gezien bij ons een bewezen concept. In 2008 hadden we met Worteltjes al groente in het Happy Meal en vorig jaar boden we tijdelijk Ananassticks aan.’

Top 100 grootste bedrijven

McDonald’s voerde in 2013 de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en de Fastservice Top 20 van Snackkoerier aan.

Maandag 12 mei wordt bij grand hotel Karel V in Utrecht de lijst voor 2014 bekendgemaakt.

In de komende uitgave van Snackkoerier, verschijningsdatum zaterdag 24 mei, volop aandacht voor de Fastservice Top 20 voor 2014.

Reageer op dit artikel