nieuws

Eerste La Place nieuwe generatie in Leiden

Bedrijfsvoering

La Place heeft aan de Aalmarkt in Leiden een nieuwe zaak geopend. Dit is het eerste restaurant van La Place van de nieuwse generatie, niet alleen qua design, maar ook qua productaanbod en werkwijze.

Eerste La Place nieuwe generatie in Leiden

‘We willen terug naar de basis en laten zien dat we dicht bij de natuur staan’, zegt Bart van den Nieuwenhof, ceo van La Place.

De gast wordt in Leiden dan ook nog meer meegenomen in de bereidingswijze van de gerechten. Zo kunnen gasten live meemaken hoe hamburgers worden gemaakt en hoe biefstuk wordt gesneden en verwerkt. Al het graan voor pizza’s, pasta’s en broden wordt terplekke gemalen en in houtgestookte ovens gebakken.

La Place introduceert in Leiden een geheel nieuw productaanbod, gepresenteerd in verschillende werelden. Zo heeft de gast keuze uit dagverse vis, brood en pizza’s uit houtgestookte ovens. Maar ook van dagelijks huisgemaakte verse pasta’s, versgemaakte burgers uit de eigen slagerij, vlees van de Japanse robata houtskool grill, Brusselse wafels en Parijse crêpes. Deze laatste worden voor de ogen van de gast bereid met huisgedraaid ijs en vers fruit. Ook zijn er handgemaakte taartjes met roomboter en vers fruit. Daarnaast is er een pizza, pasta en maaltijdsalade van de dag verkrijgbaar.

Het La Place restaurant en café aan de Aalmarkt in Leiden zijn beide geheel vernieuwd. Zowel het café op de begane grond als het restaurant op de gehele bovenste etage hebben een industriële inrichting. Hoge plafonds, vintage meubilair en er is gebruik gemaakt van gerecycled materiaal. Bijvoorbeeld hergebruikt sloophout. Het café en restaurant beschikken over gratis wifi. In het restaurant zijn er ruim 300 zitplekken en meer dan 160 zitplekken buiten op het terras met een wijds uitzicht over het centrum van Leiden.

Reageer op dit artikel